Studenterna

LINK är en mässa som riktar sig till studenter med ett brinnande intresse för data och IT. Därav marknadsför vi oss mot studenter från D, I, KOGVET, Ling, SAKS och Y. Mer information om programmen hittar du nedan.

 

Civilingenjör i datateknik

På Linköpings universitet finns Sveriges äldsta och modernaste datateknikutbildning. Studenterna på detta program utbildas till att bli framtidens problemlösare med kunskaper inom allt från programkonstruktion till elektronik.

Läs mer om programmet

Civilingenjör i informationsteknologi

Framtidens ledare bemästrar både kommunikation och teknik. Som civilingenjör i informationsteknologi kombineras gedigna kunskaper i IT och matematik med färdigheter inom ledar- och entreprenörskap.

Läs mer om programmet

Civilingenjör i mjukvaruteknik

På detta program utbildas studenterna i de teoretiska, matematiska och algoritmiska grunder som krävs
för att bli en drivande kraft inom design och utveckling av framtidens mjukvara.

Läs mer om programmet

Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

Bland de mest avancerade och krävande civilingenjörsutbildningarna. På dessa program utbildas studenterna för att leda utvecklingen i teknikens framkant.

Läs mer om programmet

Civilingenjör i medicinsk teknik

Med kunskaper inom medicin, matematik, fysik och teknik är dessa studenter redo att utveckla programmen, materialen och produkterna som förbättrar människors hälsa och räddar liv.

Läs mer om programmet

Civilingenjör industriell ekonomi inriktning data/IT/system

Den välkända och omtalade utbildningen som Linköpings universitet var först i Sverige med. Inom detta program utbildas framgångsrika ledare med kunskaper i både ekonomi och teknik.

Läs mer om programmet

Datavetenskap

Som datavetare är man programutvecklare och specialist. På detta program lär sig studenterna hur man designar och utvecklar mjukvarubaserade lösningar för vår tids utmanande problem.

Läs mer om programmet

Högskoleingenjör i datateknik

Med breda och solida baskunskaper i datateknik kan man åstadkomma mycket. Som högskoleingenjör inom data/IT får man omfattande kunskaper om datorprogram och utveckling till bland annat mobiltelefoner.

Läs mer om programmet

Högskoleingenjör i elektronik

Efter program kan arbete med elektronikkonstruktion, programmering, datorteknik med mera inom till exempel elektronik-, telekom- eller IT-branschen vara intressant.

Läs mer om programmet

Innovativ programmering

Teknisk problemlösningsförmåga, uthållighet och disciplin – som programmerare måste man förstå och tillgodose kundens behov för att kunna leverera en bra lösning. På programmet för innovativ programmering får man lära sig detta, men även att man ständigt måste kunna utveckla sig och anpassa sig efter tidens krav.

Läs mer om programmet

Kognitionsvetenskap

Kognitionsvetenskap betyder vetenskapen om tänkande och utbildningen fokuserar i stort på samspelet mellan människor och teknik.

Läs mer om programmet

Systemvetenskap

En utbildning för dem som vill arbeta i det spännande gränslandet mellan ny teknik, organisation och användare.

Läs mer om programmet